Klipp och klistra med Ulrika

Modella och att vara ett gott exempel är en av pedagogens viktiga roller. Elever är ju, i alla fall på min skola, barn. Barn gör som vuxna gör. Ibland är det bra och ibland mindre bra, men vi vill ju styra dem till att göra det som är bra. Om något nytt ska läras är det aldrig fel att den vuxne gör det innan, som ett sätt att just styra mot det som är bra. Man kan alltså säga att det blir en form av visuellt stöd när den vuxne ”gör före”.

Så, nu ska jag sätta mig vid skrivbordet och klippa och klistra. Jag ska laminera och sätta på kardborreband. Jag ska rita(det är få saker jag är sämre på) och hitta bilder. Jag ska slita håret när tekniken inte är med mig när jag tar fram begreppslistor, strukturer och bildstöd.

Det duger ju inte att specialpedagogen går runt och teoretiserar och analyserar hela dagarna. Jag måste ju leva som jag lär och modella det jag vill att andra ska förstå. Min plan är att lägga upp en del av det jag använder här under fliken Dokument. Med tiden hoppas jag att det kan komma att fungera som ett bibliotek och en inspirationsbank för egen tillverkning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s