Idag har jag funderat på…

… otroligt många saker eftersom jag varit på Skolverkets och SPSM:s konferens om läsa- skriva- räknagarantin. Jag har så många saker i huvudet att allt är en enda röra just nu. Det måste nog mogna där innan jag kan formulera något.

Men, ett ord far runt i huvudet: Anpassningslotto!

Vilket träffande, men ganska hemskt, ord och jag tror tyvärr att vi alla känner igen det från någon verksamhet vi jobbat i. Den man från SPSM som jag hörde använda ordet avser det som uppstår när en elevs behov inte kartläggs ordentligt innan en extra anpassning formuleras. Om man inte vet vilka behoven är, vet man säkerligen heller inte vad man ska göra för att stötta eleven. Det blir ett lotteri! Om anpassningen stämmer är det med en god portion tur. Så vill vi ju inte ha det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s