Nytt läsår, nya personliga mål

Läsårsstart innebär även en frisk nystart i skolans värld. Man börjar på ny kula och tar förhoppningsvis med sig det som fungerat väl och står i startgroparna för att utveckla det som inte varit lika fungerande. För min del sätter jag alltid upp personliga mål för det kommande läsåret, och ja, jag är väldigt bra på att sikta mot månen och en aning bortanför. Det får väl vara ett av målen: att sätta upp rimliga mål. För som vi säger till våra elever: Målen ska vara möjliga att uppnå. Man ska kunna lyckas.

Mina mål ser ut ungefär så här:

  • Fortsätta att utvecklas i handledarrollen genom medvetna strategier.
  • Coacha de jag möter på skolan till att ha ett kartläggande förhållningssätt på både grupp- och individnivå.
  • Jobba vidare för att alla elever ska utveckla sin språkliga förmåga så långt som möjligt och få rätt stöd i rätt tid. Läsningen är nyckeln till en fortsatt god utveckling både kunskapsmässigt och psykosocialt.

Jag tror det får räcka där. Bemötandefrågor nämner jag inte ens. De finns alltid i mitt bakhuvud i vilka situationer jag än ställs inför.

Vilka är era mål i er profession inför kommande läsår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s